logo

Macera Tutkunlarının Nefesini Kesen En İyi 10 Safari Rotası

Image
İrem Bayrak 05 Nisan 2023

“Hayvan belgeselleri nerede çekiliyor?” sorusu hayvanların en özel anlarını ekran karşısından izleyen birçok kişinin aklını kurcalamıştır. Belgesellerde gördüğümüz eşsiz anların birçoğu Afrika’nın hayat dolu savanalarında kayda geçiyor. O anları ekrandan görmekle yetinmeyen birçok macera tutkunu, safari turlarıyla hayvanları yakından görme fırsatını yakalıyor. Elbette safari sadece hayvanları izlemek için yapılmıyor; dünyanın farklı noktalarındaki eşsiz coğrafyayı keşfetmek için olan turlar da var. Safarinin macera ve aksiyon dolu dünyasını öğrenmeye hazır mısınız? Sizin için dünyadaki en iyi safari yerlerini araştırdık.


En İyi Safari Bölgeleri

İçinde biraz olsun maceracı bir ruh taşıyan herkes, hayatında en az bir kez safari yapmak istemiştir. Safarinin doğasında var olan bilinmezlik ve her an yaşanabilecek sürprizler sadece maceracı ruhları heyecanlandırabilir. Peki, en iyi safari nerede yapılır?

İşte en iyi safari yerleri:

1-Kruger Milli Parkı

Macera Tutkunlarının Nefesini Kesen En İyi 10 Safari Rotası

Bufalo, aslan, fil, gergedan ve leopar… Ekran karşısında izlerken bile etkileyici olan bu hayvanlar Güney Afrika’da “Beş büyük” olarak anılıyor. Yanlarında kendinizi çok küçük hissedeceğiniz bu hayvanlar, Kruger Milli Parkı’nda özgürce dolaşıyor. Afrika'daki milli parkların en popülerlerinden biri olan bölge, 19 bin 485 metrekarelik alanı ile dünyanın en büyük safari parkı olarak da anılıyor. Devasa milli parkta safariye çıktığınızda fillerin su içişini, aslan ailesinin savana turunu ve zebraların neşeli yürüyüşlerini görebilirsiniz. Doğada nasıl bir sürpriz ile karşılaşacağınız hiç belli olmaz…

2-Serengeti Milli Parkı

Safari yapılan ülkelerin çoğu Afrika’da bulunuyor. Bu sebeple konu safari olunca doğal yaşamın kalbi olan Afrika’dan ayrılmak pek mümkün değil. Bu kez Güney Afrika’dan Doğu Afrika’ya uzanıyoruz. Tanzanya’daki Serengeti Milli Parkı’nın adını mutlaka duymuşsunuzdur. Doğal yaşamın kalbi olan bu parkta, hayvanların en özel anlarına şahit olabilirsiniz. Devasa gövdeleriyle boy gösteren zürafaları görmek ve bölgeye hükmeden aslanları seyretmek maceracı yanınıza iyi gelebilir. Yanınıza dürbün almayı da unutmayın, her an çitaların atletik koşularına şahit olabilirsiniz.

3-Ngorongoro Krateri

Macera Tutkunlarının Nefesini Kesen En İyi 10 Safari Rotası

Serengeti Milli Parkı’ndaki safari turunuzdan sonra mutlaka Ngorongoro Krateri’ne de gitmelisiniz. Serengeti’nin çok yakınında bulunan bu uçsuz bucaksız topraklar, büyük bir kraterin ortasında yer alıyor. Çevreden oldukça soyutlanan bölge, coğrafi olarak Afrika düzlüklerinden farklı. Burada da gergedan, aslan ve zebra gibi safarilerin olmazsa olmazı olan hayvanları görmek mümkün. Bunlara ek olarak kraterin ortasındaki gölde flamingoları da görebilirsiniz.

4-Chobe Milli Parkı

Botsvana’da yer alan Chobe Milli Parkı, filleriyle ünlü. Burada yapacağınız safari turunda yüzlerce fil görebilirsiniz. Şanslıysanız fillerin çamur banyosu yaptığı eğlenceli anlara tanıklık edebilirsiniz. Chobe Milli Parkı’nda yapabileceğiniz en iyi şeylere gün batımını izlemek de dahil! Su içmek için Chobe Nehri’nin kıyısında toplanan hayvanları gün batımı eşliğinde izlerken o anın büyüsüyle hatıra fotoğrafı çekmeyi dahi unutacaksınız.

5-Etosha Milli Parkı

Macera Tutkunlarının Nefesini Kesen En İyi 10 Safari Rotası

22 bin 270 kilometrekare alana yayılan Etosha Milli Parkı, her mevsim başka bir güzellik sunuyor. Kurak geçen kış aylarında hayvanlar su birikintilerinde vakit geçirirken, yaz mevsiminde ise her yer yemyeşil bitki örtüsüyle kaplanıyor ve doğa yeniden canlanıyor. Bu mevsimde milli parkın sulak alanları flamingolarla doluyor ve ortaya eşsiz kareler çıkıyor. Hayat dolu milli parkta, nesli tükenmekte olan hayvanların da aralarında olduğu birçok canlı mevcut.

6-Güney Luangwa Milli Parkı

Doğu Zambiya’da yer alan Güney Luangwa Milli Parkı, yürüyüş safarisi ile ünlü. 9 bin kilometrekarelik alanda yapılan yürüyüş safarisinde aslan, fil ve leopar gibi birçok hayvanla karşılaşabilirsiniz. Luangwa Nehri’nde su içen hayvanları görmek, sizin için unutulmaz bir deneyim olabilir.

7-Okavango Deltası

Macera Tutkunlarının Nefesini Kesen En İyi 10 Safari Rotası

Uçsuz bucaksız savanalardan ayrılıp hayat dolu deltalara gidiyoruz. Botsvana’da bulunan Okavango Deltası, dünyanın en büyük iç deltası olarak anılıyor. Kurak iklime sahip olan bölge, yılda bir kez yaşanan selle birlikte canlanıyor. Birkaç ay süren yağmurlarla hayat dolan deltada çeşitli balıklar, timsahlar ve su aygırları görülüyor. Bölgede safari yapmak için bir kampta ya da konaklama tesislerinde kalabilirsiniz.

8-Dubai

Farklı coğrafyaları deneyimlemek için de safari yapabilirsiniz. Dubai, bunun için harika bir seçim. Birçok turistin ilgisini çeken çöl safarisi, araçlarla yapılıyor. Kumların arasında geçen yolculukta hayret verici çöl manzarasını arkanıza alarak birbirinden eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

9-Iguazu Şelaleleri

Macera Tutkunlarının Nefesini Kesen En İyi 10 Safari Rotası

Suyun gücüne şahit olacağınız bir safari deneyimine ne dersiniz? Bu kez safari aracımız tekne! Güney Amerika’da yer alan Iguazu Şelaleleri’ni yakından görmek ve binlerce bitki türüne ev sahipliği yapan tabiatı gözlemlemek için tekne safarisine çıkmalısınız. Yemyeşil bitki örtüsünün arasından coşkuyla akan şelaleler, nefes kesen bir görünüm oluşturuyor. Şelaleler arasında sık sık ortaya çıkan gökkuşakları, herkesi büyülü bir masalın içindeymiş gibi hissettiriyor.

10-Fethiye

Safari için çok uzaklara gitmek zorunda değilsiniz, ülkemizde de safari turlarıyla görebileceğiniz doğal güzellikler var. “Türkiye’de safari nerede yapılır?” diyenlere Fethiye’yi önerebiliriz. Jeep ve ATV gibi araçlarla yapılan safari turlarının rotasında tarihi yerlerin yanı sıra Saklıkent Kanyonu gibi doğayla bütünleşeceğiniz yerler de bulunuyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?