logo

Akdeniz Lezzetleriyle Buluşma Zamanı

Image
Konuk Yazar 21 Eylül 2022

Yüzlerce yıllık kültürel miraslarının yansıması olan zengin mutfakları ile hayallerini süsleyen şehirleri keşfetme zamanı geldi! Ününü duyduğunuz lezzetlerin başrolde olacağı farklı bir seyahat deneyimi yaşamak isterseniz, yemek kültürü ile öne çıkan rotalar, bu yazımızda sizi bekliyor.


Hatay’ın Özel Lezzetlerini Keşfedin!

Hatay, lezzetli yemekleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle sizi harika bir seyahate davet ediyor. Adalı Konağı, Harbiye Şelaleleri, Payas Kalesi ve Titus Tüneli gibi görülmesi gereken yerler ile şehirde daha önce var olmuş birçok medeniyetin izini sürebilirsiniz. Bıraktığı eserlerle şehrin çehresini değiştiren Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetleri, sahip oldukları zengin kültürü yemeklerine de aktararak, Hatayı eşsiz bir lezzet noktası haline getirmiş.

Abagannuş, çökelek salatası gibi meşhur meze çeşitleriyle tanınan Hatay’da; testi kebabı, firik pilavı, Fellah köftesi ve künefe gibi lezzetleri mutlaka denemelisiniz. Kültürel mozaiği sayesinde birçok lezzeti bir arada tatma fırsatı sunan bu şehir, damak çatlatan yemekleriyle ile sizi bekliyor.

Akdeniz Lezzetleriyle Buluşma Zamanı

Lezzetli Yemeklerle Barselona’da Buluşun!

Guadi, Picasso, Dali gibi sanatçıların eserleriyle dolu şehirde, mutfak sanatının da en güzel örnekleri sergileniyor. Muhteşem mimari yapıları ve enfes lezzetleriyle her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan Barselona’yı, özellikle bu aylarda ziyaret etmenin tam zamanı! Eğlence dolu festivalleriyle de öne çıkan şehir, bu aylarda gitmek isteyenler için birçok seçenek sunuyor.

Zengin mutfağıyla dikkat çeken Barselona’da, ünlü lokantalarda yemek yerken ya da sokak lezzetlerini denerken günün her anına tat katabilirsiniz. Paella, tapas, crema Catalana, küçük balık kızartmasıyla servis edilen Frito a la Andaluza ve özellikle Picasso Müzesi’nin yakınındaki restoranlarda en iyisini tadabileceğiniz domatesli ekmek şehirde denemeniz gereken lezzetlerin başında geliyor.

Akdeniz Lezzetleriyle Buluşma Zamanı

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?