logo

Doğaya ve Huzura Doyacaksınız: Düzce Gezilecek Yerler Rehberi

Image
Serap Ilgın 29 Ağustos 2024

Karadeniz deyince akla ilk olarak Trabzon, Rize, Artvin gelse de burada saklı bir güzellik daha var: Düzce. Daha önce buraya yolunuz düşmediyse birazdan önereceğimiz yerleri mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Yemyeşil doğasıyla kendine hayran bırakan Düzce, spor tutkunları ve farklı lezzetler keşfetmek isteyenler için de ideal bir rota. En iyisi sizi daha fazla merakta bırakmayalım ve Düzce gezilecek yerler rehberimizi keşfetmeye koyulalım.

Düzce Nerede?

Doğaya ve Huzura Doyacaksınız: Düzce Gezilecek Yerler Rehberi

Düzce, Türkiye’nin Batı Karadeniz bölgesinde yer alan, yaklaşık 409 bin nüfuslu küçük bir şehir. Çeşit çeşit ağaçların bulunduğu ormanlarıyla nefes alacağınız bir tatil yapmanızı sağlayan bu kentte bol bol yayla, göl, şelale ve çay görmek mümkün.

Doğa ile iç içe ve sakin bir seyahat yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek sunan Düzce, ziyaretçilerine her mevsim eşsiz bir deneyim sunuyor. Buradaki güzellikleri yılın her zamanı keşfedebilirsiniz.

Düzce’ye Nasıl Gidilir?

Düzce’ye sadece kara yolu ile ulaşım yapılabilir. Özel aracınız ile veya şehirlerarası otobüs seferleri ile Düzce’ye seyahat edebilirsiniz. Hava yolunu tercih edecekseniz bu şehirde havalimanı olmadığını belirtelim. Ancak Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na iniş yapıp ardından otogarda Düzce’ye giden otobüslere binerek şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

Düzce Gezilecek Yerler

Düzce’de keşfetmeye değer çok fazla yer olduğunu söylemiştik. Huzur veren doğasıyla öne çıkan bu minik şehirde gezilecek yerleri aşağıda detaylı olarak keşfedebilirsiniz.

1. Efteni Gölü

Doğaya ve Huzura Doyacaksınız: Düzce Gezilecek Yerler Rehberi

Düzce deyince akla ilk gelen yerlerden biri, Gölyaka’da bulunan Efteni Gölü. Yaban hayatı geliştirme sahası olarak kabul edilen ve koruma altına alınan bu tektonik oluşumlu gölde farklı kuş türlerini gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca rüya gibi fotoğraflar çekebilir, göle yakın yerde bulunan kaplıcayı ziyaret edebilirsiniz.

2. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Düzce Gölyaka’da bulunan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, huzurlu bir doğa yürüyüşü için ideal bir yer. Kestane, ıhlamur, gürgen, meşe ve kayın ağaçlarının bulunduğu park, kamp yapmak isteyenler için oldukça uygun. Hazır buralara kadar gelmişken parkın üst tarafındaki Pürenli Yaylası’na da uğramanızı öneririz.

3. Şamandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Doğaya ve Huzura Doyacaksınız: Düzce Gezilecek Yerler Rehberi

Beyköy beldesine bağlı bu eşsiz yer, Türkiye'nin tescillenen ilk tabiat anıtları arasında yer alıyor. Cadı kazanı ve çavlan gibi jeolojik özellikleriyle dikkat çeken şelalenin arka tarafında doğal yollarla oluşan bir mağara da bulunuyor. Burada yürüyüş yapabilir, sevdiklerinizle birlikte kamp yapabilir, dinlenme yerlerinde doğa ile bütünleşebilirsiniz.

4. Kardüz Yaylası

Küçücük bir şehir olmasına rağmen birçok yaylaya ev sahipliği yapan Düzce’de en çok rağbet gören yerlerden Kardüz Yaylası’nı mutlaka rehberinize ekleyin. Gölyaka ilçesinde bulunan Kardüz Yaylası, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilan edilen bir yer. Safari, bisiklet, at binme, yürüyüş gibi çeşitli sporların yapılabildiği yaylada kamp keyfi yaparak doğada olmanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

5. Prusias Ad Hypium Antik Kenti

Doğaya ve Huzura Doyacaksınız: Düzce Gezilecek Yerler Rehberi

Antik kent deyince aklımıza genelde İzmir, Antalya gibi şehirler gelse de Düzce’de de bir antik kent var. Prusias Ad Hypium Antik Kenti, Orta Yunanistan’dan gelen Megaralılar tarafından kurulmuş. At kabartmalı bir kapıdan giriş yapılan antik kentte; antik tiyatro, agora, hamam gibi yapıları görebilirsiniz. Buranın kalıntılarını daha yakından tanımak için ise bir sonraki durağı yani Konuralp Müzesi’ne gitmeyi bekleyin.

6. Konuralp Müzesi

Düzce'nin merkezine gittiğinizde görmeniz gereken yerlerden biri Konuralp Müzesi. Burada hem Tunç Çağı'ndan hem de Roma, Osmanlı ve Bizans dönemlerinden kalma eserler yer alıyor. Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz müzede Prusias ad Hypium Antik Kenti’nde bulunan eserleri görebilir ve böylece yüzyıllar önce bu topraklarda yaşamın nasıl olduğunu daha kapsamlı bir şekilde keşfedebilirsiniz.

8. Fakıllı Mağarası

Doğaya ve Huzura Doyacaksınız: Düzce Gezilecek Yerler Rehberi

Fakıllı Mağarası, sarkıt ve dikitleriyle esrarengiz bir atmosfere sahip. Mağaraya girmeden önce göreceğiniz kayada dilek dileyebilirsiniz. Mağarayı keşfettikten sonra dışarıdaki parkta, ağaçların altında dinlenebilir, salıncakta sallanarak keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

9. Sarıkaya Mağarası

Düzce’deki iki mağaradan bir diğeri ise Sarıkaya Mağarası. Yığılca ilçesinde yer alan bu yapı, Batı Karadeniz'in en büyük mağarası. 1. derece sit alanı ilan edilip koruma altına alınan Sarıkaya Mağarası’nı ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Görkemli yapısıyla dikkat çeken bu yapıyı görmeden dönmeyin.

10. Ceneviz Kalesi

Doğaya ve Huzura Doyacaksınız: Düzce Gezilecek Yerler Rehberi

2013’te UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Ceneviz Kalesi, Akçakoca ilçesinin simgesi olarak görülüyor. Kaleye tırmandıktan sonra aşağıdaki plajda deniz keyfi yapabilirsiniz. Mavi bayraklı bir plaj olduğu için burada güvenli bir şekilde yüzebilirsiniz. Karadeniz’de yüzülebilecek en güzel yerlerden biri olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

11. Melensu Park

Düzce’nin doğal güzelliklerini keşfettikten sonra sıra biraz da şehrin işlek yerlerini görmeye geldi. Düzce Melensu Park Tesisleri; lunaparkı, kamelyaları ve oyun alanları ile hem piknik yapmak hem de eğlenceli anlar geçirmek için ideal bir yer. Buradaki restoranlarda yemek yiyebilir, çayınızı yudumlarken manzarayı seyrederek dinlenebilirsiniz.

Düzce’ye Ne Zaman Gitmeli?

Doğaya ve Huzura Doyacaksınız: Düzce Gezilecek Yerler Rehberi

Sahip olduğu doğal güzellikler ile dikkat çeken Düzce, yılın her ayında gidebileceğiniz bir şehir. Kışın ayrı, yazın ayrı bir güzelliği olan bu şehirde mağaraları, antik kenti, tabiat parklarını, yaylaları her mevsim görmeniz mümkün. Spor amaçlı bir seyahat planlıyorsanız yine hem kış hem yaz aylarında buraya gidebilirsiniz.

Düzce Günübirlik Gezi Planı

Düzce küçük bir şehir olduğu için günübirlik de gezilebilecek bir yer. Şehre ilk girişte Melensu Park Tesisleri’nde kahvaltı yapabilir, ardından Gölyaka’da Efteni Gölü ve Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı’nı ve Pürenli Yaylası’nı görebilirsiniz.

Seyahatinizin dördüncü durağında Akçakoca’da balık lokantasına gidip damaklarınızı şenlendirebilir, ardından Fakıllı Mağarası’nda büyülü anlar yaşayabilir, son olarak Ceneviz Kalesi’ni görebilirsiniz. Vaktiniz kalırsa Ceneviz Kalesi’nin plajında serinleyebilir, ardından dönüş için yola koyulabilirsiniz.

Şimdiden keyifli tatiller :)


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yüzyıllardır Eğik de Olsa Ayakta: Pisa Kulesi Tarihçesi ve İlginç Bilgiler
Yüzyıllardır Eğik de Olsa Ayakta: Pisa Kulesi Tarihçesi ve İlginç Bilgiler
Bu Listeye Bakmadan Yola Çıkmayın: Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Bu Listeye Bakmadan Yola Çıkmayın: Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Kartpostalın Vücut Bulmuş Hali Floransa’da Gezilecek Yerler
Kartpostalın Vücut Bulmuş Hali Floransa’da Gezilecek Yerler