logo

Güney Kore’de Festivaller Seni Bekliyor!

Image
Konuk Yazar 07 Ağustos 2024

Jinju Namgang Yudeung Festivali, Güney Kore'deki en büyüleyici geleneksel festivallerden biri! Güney Kore kültürünü yakından tanımak ve ülke hakkında bilgi edinmek için bu festival harika bir fırsat sunuyor. Festival ülkenin Güney Gyeongsang eyaletinin Jinju şehrinde, her sonbahar mevsiminde gerçekleşiyor. 1000 yıllık bir tarihe sahip Jinju Kalesi ve Namgang Nehri çevresinde, tarihi Imjin Savaşı'nın anısına düzenlenen bu festivalde yaklaşık 2000 yudeung (geleneksel Kore feneri) sergileniyor. Renkli fenerlerin geceyi aydınlattığı bu muhteşem etkinlik, 5-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Bu festivalde hem tarihi atmosferi soluyabilir hem de çeşitli Kore yemeklerini tadabilir ve eğlenceli anlar yaşayabilirsin.

Suwon Hwaseong Kültür Festivali

Güney Kore’de Festivaller Seni Bekliyor!

Kültürü, doğası ve yıl boyunca gerçekleşen birbirinden renkli festivalleri ile Güney Kore seni bekliyor. Müzik, sanat ve geleneksel kültürü buluşturan festivaller ile Güney Kore’yi yakından tanımak ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamak için hazır mısın?
 
Sonbahar aylarında en çok dikkat çeken etkinlikleri senin için derlediğimiz bu yazı ile Güney Kore festivallerini keşfetme zamanı!

Andong Uluslararası Maske Dansı Festivali

Güney Kore'nin kültürel zenginliklerini keşfetmek istiyorsan, Andong Uluslararası Maske Dans Festivali tam da aradığın etkinlik… Ülkenin Gyeongsangbuk-do bölgesinde yer alan Andong şehrinde, bu yıl 27 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan bu büyüleyici festival, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere Kore geleneğini keşfetme fırsatı sunuyor. UNESCO tarafından koruma altına alınan bu eski sanat, sadece dans ve müzikle değil, aynı zamanda maskelerin ardındaki derin anlamlarla da misafirleri büyülüyor. Hem tarih hem de modern eğlenceyle dolu bu festivalde, maskelerin büyülü dünyasına kapılırken, bir yandan da sokak lezzetlerinin tadını çıkarabilirsin. Mask Dans Parkı'nda gerçekleşen bu canlı etkinlikte dans, müzik ve eğlence seni bekliyor, bu kültürel şöleni kaçırma!

Sanata Doyacağın İki Festival: KIAF Seoul ve Frieze Seoul

Güney Kore’de Festivaller Seni Bekliyor!

Sanat tutkunuysan Eylül ayında Seul'de harika eserler seni bekliyor. KIAF, Kore'nin en büyük sanat fuarı ve 20 yılı aşkın süredir dünya çapında 1380 galeriyle sanatseverleri buluşturuyor. 4-8 Eylül'de COEX'te gerçekleşecek bu fuarda, çağdaş sanatın en harika örneklerini görebilirsin. Aynı zamanda, Frieze Seoul ile de COEX'te 4-7 Eylül tarihleri arasında yine sanat dolu anlar yaşayabilirsin. Asya'da ilk kez düzenlenen fuar, sanat dünyasının en büyük isimlerini ağırlayamaya hazırlanıyor. Burada hem eski ustaların eserlerini görebilir hem de genç ve yaratıcı Asyalı sanatçıların işlerini keşfedebilirsin.

Geumsan Dünya Ginseng Festivali

Ginseng'in gücünü keşfetmek ve Kore'nin en önemli geleneksel ürünlerinden birini daha yakından tanımak istersen bu festival tam sana göre! Chungcheongnam-do bölgesinde bulunan, ülkenin sevilen tatil beldelerinden biri olarak öne çıkan ve kaliteli ginseng yetiştiriciliği ile ünlü olan Geumsan'ın, 1500 yıllık ginseng geleneğini ve tarihini kutlamak için gerçekleştirilen festival, bu yıl 42. kez düzenleniyor. Dünya ginseng üretiminin merkezi olan Geumsan, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından "Küresel Öneme Sahip Tarımsal Miras" olarak kabul edilmiş ve her yıl bu zengin mirası sergilemek için binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Hem geleneksel ginseng kültürünü deneyimlemek hem de robot ve yapay zeka teknolojileri ile geleceğin ginseng dünyasını keşfetmek için harika bir fırsat olan etkinlik, 3-13 Ekim tarihleri arasında seni bekliyor. 

Jinju Namgang Yudeung Festivali

Güney Kore’de Festivaller Seni Bekliyor!

60 yıllık bir tarihe sahip olan Suwon Hwaseong Kültür Festivali, misafirlerini Güney Kore'nin büyüleyici geçmişine götürüyor! Seul'e sadece bir saat uzaklıktaki Gyeonggi-do bölgesinde bulunan Suwon'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Suwon Hwaseong Kalesi'nde düzenlenen bu festival, ziyaretçilerin tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. 4-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek bu festivalde Kore tarihini ve geleneksel kültürünü keşfedebilir, unutulmaz anlar yaşayabilirsin.

Yeoju Ogok Naru Festivali

Güney Kore’de Festivaller Seni Bekliyor!

Güney Kore’nin Gyeonggi eyaletinde yer alan şehirlerden biri olan Yeoju'nun zengin tarihi ve tarım ürünlerini tanıtmak için düzenlenen Yeoju Ogok Naru Festivali'nde, geçmişe yolculuk yapmaya hazır mısın? Bu yıl 18-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde, eski feribot iskelesinin etrafında kurulan bir köy atmosferinde, Yeoju'nun geleneksel kültürünü ve tarım ürünlerini keşfedebilirsin. Ogok bahçesinde taze tarım ürünleri ve özel ürünlerin satıldığı stantlarda dolaşabilir, yerel hayatı deneyimleye yönelik etkinliklere katılabilir ve yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilirsin.

Birbirinden özel festivallere katılmak ve seyahatini planlamak istersen sen de hemen Ucuzabilet’e gel, uçak biletini al, otelini, transferini ayarla! 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yüzyıllardır Eğik de Olsa Ayakta: Pisa Kulesi Tarihçesi ve İlginç Bilgiler
Yüzyıllardır Eğik de Olsa Ayakta: Pisa Kulesi Tarihçesi ve İlginç Bilgiler
Bu Listeye Bakmadan Yola Çıkmayın: Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Bu Listeye Bakmadan Yola Çıkmayın: Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Kartpostalın Vücut Bulmuş Hali Floransa’da Gezilecek Yerler
Kartpostalın Vücut Bulmuş Hali Floransa’da Gezilecek Yerler