logo

Keyifli Bir Aile Seyahati İçin 17 Pratik Bilgi

Image
İpek Kamçı 28 Kasım 2022

Ebeveynler için aile seyahatleri keyifli olduğu kadar zorlayıcı da olabiliyor. Seyahatin tadına varmak ve her şeyi biraz daha kolay hale getirebilmek için ihtiyacınız olan bazı pratik bilgiler sayesinde seyahatlerinizin çok daha keyifli bir hale dönüştüğünü göreceksiniz.

1.Yanınıza almayı düşündüğünüz her şeyin bir listesini yapın.

Bavullara konulacak her şeyin bir listesini yapmak, işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Herhangi bir şeyi unutma ihtimalinizi azaltacaktır. Ayrıca liste yaparken gereksiz olacak şeyleri daha iyi ayırt edebileceksiniz.

2.Olası durumlar için ihtiyacınız olabilecek ilaçları yanınıza alın.

Seyahat boyunca kendiniz veya çocuklarınız için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm ilaçları yanınıza alın. Bu sayede ufacık bir baş ağrısı bile seyahatinizi etkileyemeyecektir.

3.Yanınızda mutlaka atıştırmalık bulundurun.

Keyifli Bir Aile Seyahati İçin 17 Pratik Bilgi

Çocuklarla seyahat ederken en büyük kurtarıcılardan biri de atıştırmalıklardır. Seyahat boyu çantanızda her yere taşıyabileceğiniz atıştırmalıklar sayesinde, hem ani açlık durumlarını hem de “can sıkılmalarını” kontrol altına alabilirsiniz.

4.Detaylara dair ön bilgi edinin.

Seyahatiniz öncesinde mümkün olduğu kadar bilgi sahibi olmaya çalışın çünkü bilinmezlik her daim risk içerir. Çocuklarla çıkılan bir seyahat için ne kadar az “bilinmez” varsa o kadar iyi olur. Otel, konum, rota veya gezilecek yerler gibi hakkında ön bilgi edinebileceğiniz tüm detaylara hakim olun.

5.Her şey, her zaman yolunda gitmeyebilir, hazırlıklı olun.

Planladığınız detaylar her zaman düşündüğünüz gibi ilerlemeyebilir ve bu çok normal. Bunun bilincinde olarak çözüm odaklı ilerlerseniz süreçleri kolaylaştırırsınız. Aksaklıkları kolayca kabullenmekte ve B planı yapmak için hazırlıklı olmakta fayda var.

6.Yanınıza mutlaka yedek kıyafet alın.

Her gün için bir kıyafet kombini düşünerek hazırladığınız bavullara mutlaka yedek bir kombin ekleyin. Bu hem çocuklarınız hem de kendiniz için gerekli olabilir. Özellikle de çocuklar için çok yüksek ihtimalle o yedek kıyafetlere ihtiyacınız olacak.

7.Çocuklarınızın huzursuz olduğu anlar için uygulamaya koyacağınız B planları belirleyin.

Keyifli Bir Aile Seyahati İçin 17 Pratik Bilgi

Aile bireylerinin tamamı için keyifli geçeceğine inandığınız bir aktivite, çocuklar için bir süre sonra sıkıcı bir hale gelebilir. O noktada çocukların mutlu olacağı, oyalanacağı küçük planlar işinizi kolaylaştıracaktır. Belki bir oyuncak, atıştırmalık ya da tatlı bir oyun bile işinizi kolaylaştırabilir.

8.Yanınıza su mataraları alın.

Hem kendiniz hem de çocuklarınız için yanınızda su mataraları bulundurun. Bu sayede hem acil susama durumlarının önüne geçeceksiniz hem de seyahat bütçenizi koruyabileceksiniz.

9.Kahvaltı dahil konaklama ve çocuklara özel aktiviteler sunan otelleri önceliklendirin.

Keyifli Bir Aile Seyahati İçin 17 Pratik Bilgi

Çocuklarla çıkılan tatillerde seçtiğiniz otelin sunduğu hizmetler ekstra önemli hale gelir. Örneğin sabahın erken saatlerinde yapılacak kahvaltı için otel dışında seçenek bakmak biraz zorlayıcı olabilir. Bu nedenle kahvaltı dahil konaklama sunan bir otel seçmek, sabah rutinlerinizi pratik hale getirecektir. Yanı sıra çocuklar için özel aktivite imkanı sunan otelleri seçmek de sizi büyük bir yükten kurtaracaktır. Bu sayede ebeveynler olarak kendiniz için de özel vakitler yaratabilirsiniz.   

10.Bir şeyler yemek için popüler adresler yerine alternatif lokasyonlar tercih edin.

Seyahatlerde turistik yerlerde meşhur lezzetleri yemeden dönmek olmaz elbette. Ancak, kalabalık aile seyahatleri için bazı öğünleri alternatif lokasyonlara planlamak bütçe dostu bir önlem olabilir. En azından her gün, her öğünü turistik bölgelerde yememeye dikkat ederek önemli miktarda tasarruf edebilirsiniz.

11.Tatil planlamanızı yaparken bir günü boş bırakın.

Keyifli Bir Aile Seyahati İçin 17 Pratik Bilgi

Aile seyahatlerinde her bir günü özenle planlamak oldukça kurtarıcı olacaktır fakat bir günü boş bırakmak güzel olabilir. Bu sayede seyahat planınız dışında yapmak istediğiniz bir aktivite ya da keşif olduğunu fark ederseniz boş olan gün, bir bonus olarak cebinizde olacaktır.

12.Tatilin ilk gününü daha soft aktivitelerle planlayın.

Tatillerin ilk günü, yol yorgunluğu da düşünüldüğünde daha hafif bir planla geçirilebilir. Yolculuğun yorgunluğunu atarak dinlenmek için vakit ayırabilirsiniz. Bu şekilde ikinci güne daha zinde bir başlangıç yaparsınız.

13.Günlük bir harcama bütçesi belirleyin ve onun üzerine çıkmamaya çalışın.

Bütçe planlaması yapmak için en iyi yol, günlük bütçe tahminleri yapmaktan geçiyor. Her bir gün için planladığınız aktiviteyi göz önüne alıp bir bütçe sınırı koyarak planlı şekilde ilerleyebilirsiniz.

14.Daha yorucu olabileceğini düşündüğünüz aktiviteleri günün erken saatlerine planlayın.

Günün ilk saatlerinde enerji seviyemiz daha yüksek olduğu için yorucu aktiviteleri bu saatlerde planlamak çok daha iyi olabilir. Çocuklarınız da henüz yorulmamış olacağı için çok daha rahat edeceksiniz.

15.Çocukların hoşlanmayacağını düşündüğünüz aktiviteler için onlara ödüller vadedin.

Keyifli Bir Aile Seyahati İçin 17 Pratik Bilgi

Eğer söz konusu bir aile seyahati ise sadece çocukların eğleneceği aktiviteler değil, ebeveynlerin de keyif alabileceği aktiviteler planlamak oldukça normal. Çocukların ilgisini koruyabilmek adına sıkıldıkları her an için onlara ödüller vadederek ani krizleri çözebilirsiniz.

16.Ayrı ama birbiriyle bağlantılı odalar tercih edin.

Birlikte aynı odada konaklamak yerine bağlantılı ama ayrı odalarda konaklayın. Bu sayede hem kendiniz hem de çocuklarınız için özel alanlar yaratmış olursunuz.

17.Çocuklarınızın etkinlikleri seçmesine izin verin.

Gidilecek etkinliklere bir konsey misali çocuklarınızı da dahil ederek karar vermeye çalışın. Hem çocuklarınızın seyahat bilinci kazanması hem de birlikte gerçekten keyif alarak kaliteli vakit geçirmeniz için bu yöntem birebir!

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?