logo

Yaz Sevdalılarını Aşık Edecek En İyi 7 Tropikal Tatil Yeri

Image
İrem Bayrak 31 Mart 2023

İnsanlar mevsim konusunda yaz ve kış sevenler olarak ikiye ayrılır. Yaz mevsimini sevenlerin ortak noktası aynı zamanda tatilsever olmalarıdır. Unutulmaz yaz tatillerini her mevsim özleyenler için rotamızı her daim sıcak olan tatil yerlerine çevirdik, sizin için tropikal tatil cennetlerini bir araya getirdik.

Yurt Dışı Tropikal Tatil Yerleri

Tropikal deyince akla sıcacık güneş ve palmiye ağaçlarının arasında uzanan kumsallar geliyor. Tropikal hayvanların neşeli dansları ve sıcak mevsime özgü meyvelerin eşsiz tatları da bu güzel manzaralara eşlik ediyor. Dünyada anlattığımız bu manzara ve deneyimlere şahit olunabilecek, tropikal cennet olarak adlandırılan birçok tatil yeri var. İçinizde hemen bilet alıp bavulunuzu toplama isteği uyandıracak o yerleri görmek için yazımıza göz atmalısınız.

İşte her daim yaz mevsimini yaşayabileceğiniz tropikal tatil yerleri:

Yaz Sevdalılarını Aşık Edecek En İyi 7 Tropikal Tatil Yeri

1-Mauritius

Bir ada ülkesi olan Mauritius, tropikal tatil deneyimini sonuna kadar yaşatabilir. Yılın büyük bir bölümünde sıcak ve dingin havasını koruyan ada, her mevsim ziyaret edilebiliyor. Mauritius’un volkanik coğrafyası ve sakin kumsalları ziyaretçilerine medeniyetten uzaklaştıkları hissini veriyor. Adanın farklı coğrafi yapısı sadece karada değil, suyun altında da devam ediyor. Adanın kıyısında biriken kum ve alüvyonlar sayesinde suyun altında dev bir şelale akıyormuş gibi görülüyor. Elbette bu durum sadece bir göz yanılsaması ancak adaya fantastik bir görünüm kattığı da bir gerçek.

2-Bora Bora

Güney Pasifik Denizi’nden geçerek bir başka tropikal cennet olan Bora Bora adalarına uzanıyoruz. Pasifik Okyanusu’nun gözdesi olan bu ada, tropikal tatil için biçilmiş kaftan. Capcanlı yeşil tonuna sahip palmiye ağaçlarının altında yumuşacık bir kumsal uzanıyor. Bu harika manzaraya adanın yemyeşil bitki örtüsü de eklenince ortamın ferah havası doruklara çıkıyor. Adada oluşan tropikal atmosfer hayatı tekrar tekrar sevmeye davet ediyor. Adanın kendine has enerjisini sonuna kadar hissetmek için berrak suyun üzerindeki bungalovlarda konaklamanızı öneririz.

Yaz Sevdalılarını Aşık Edecek En İyi 7 Tropikal Tatil Yeri

3-Abaco Adaları

Abaco adaları Bahamalar’da yer alan bir takımada. Bölgede 13 ada ziyaret edilebilir durumda ve gezginler için bu adaları tek tek keşfetmek büyük bir keyif. Adada yaşanan gelgit olaylarını izlemek ise hayatınızda unutamayacağınız bir deneyim olabilir. Deniz geri çekilerek size yürümek için yol açtığında farklı deniz canlılarını görebilir ve harika deniz kabuklarını keşfedebilirsiniz.

4-Bali

Tropikal bir tatil denince akla ilk gelen yerlerden olan Bali, hiç kuşkusuz birçok kişinin gidip görmek istediği bir yer. Fotoğraflarından bile daha güzel olduğu söylenen Bali’ye gittiğinizde sadece kum ve denizle değil; eşsiz bir doğa, pirinç tarlaları, el değmemiş gizli saklı adalar ve etkileyici mimariye sahip tapınaklarla karşılayacaksınız. Gezinizde yanında kendinizi çok küçük hissedeceğiniz devasa şelaleleri de es geçmeyin. Egzotik ada turlarını bitirdiğinizde daha fazla şaşıramayacağınızı düşünmekte acele etmeyin; eşsiz denizaltı yaşamı sizi bir kez daha şaşırtabilir. Bali çevresindeki dillere destan deniz altı yaşamını görmek için mutlaka dalış turlarına katılın.

Yaz Sevdalılarını Aşık Edecek En İyi 7 Tropikal Tatil Yeri

5-Nicoya Yarımadası

Dünyada her şeyden uzaklaşacak sakin ve huzurlu bir köşe arıyorsanız sizin için en uygun tropik ada Nicoya Yarımadası olabilir. Kosta Rica’da yer alan bu yarımadada uçsuz bucaksız sahiller ve o sahillere tatlı tatlı yayılan turkuaz deniz bulunuyor. Burası hafifçe esen rüzgarı dinleyerek mavinin tonlarından oluşan manzarayı seyredebileceğiniz huzurlu bir yer. Stresten uzak yaşamanın ömrü uzattığı söylenir; uzun yaşam süreleriyle nam salan ada halkı, bu düşünceyi adeta kanıtlıyor. Güne erken başlayan yerlilerle birlikte uyanarak adayı keşfe çıkın, belki siz de uzun yaşamanın sırrını keşfedebilirsiniz.

6-Kauai Adası

Kauai Adası, tropikal bir tatil bölgesinden bekleyeceğiniz her şeyi karşılıyor. Adada dünyanın en iyi kanyonlarından biri olan Waimea Kanyonu bulunuyor. İçinizdeki maceracıyı ortaya çıkararak yemyeşil kanyonda kaybolabilir, kayalıkların arasında heyecan dolu keşifler yapabilirsiniz. Dalış ve sörf gibi tatilinize hareket katacak aktivitelerden sonra muhteşem gün batımına şahit olacağınız kumsallarda günü bitirebilirsiniz.

Yaz Sevdalılarını Aşık Edecek En İyi 7 Tropikal Tatil Yeri

7- Phuket

Phuket, her tarafı tropikal tatil yerleri ile dolu olan Tayland’ın incisi. Sahillerin manzarasını süsleyen dev kayalıklar ve yeşil bitki örtüsü insana tropikal bir cennette olduğunu hissettiriyor. Burada su öyle berrak ki, belli bir derinliğe kadar her şey apaçık görülebiliyor. Phuket açıkları berrak suyu sayesinde dünyanın en iyi dalış noktaları arasında yer alıyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?